اهداف جهانی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر محقق خواهد شد؟
با وجود رشد قابل توجه در ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، جهان همچنان از رسیدن به هدف سه برابر کردن ظرفیت تجدیدپذیرها تا سال ۲۰۳۰ فاصله دارد.

به گزارش رواق، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد که با وجود رشد قابل توجه در ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، جهان همچنان از رسیدن به هدف سه برابر کردن ظرفیت تجدیدپذیرها تا سال ۲۰۳۰ فاصله دارد.
این آژانس در گزارش «تجدیدپذیرهای ۲۰۲۴» پیشبینی کرده است که ظرفیت جهانی انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰، تنها ۲.۷ برابر افزایش خواهد یافت، در حالی که هدف تعیینشده در نشست اقلیمی COP۲۸ سه برابر کردن این ظرفیت است.
چالشهای پیشرو برای تحقق هدف
اگرچه سیاستهای اقلیمی و انرژی در جهت رقابتیتر کردن هزینه تولید انرژی تجدیدپذیر نسبت به سوختهای فسیلی موفق عمل کردهاند، اما این اقدامات برای دستیابی به هدف تعیینشده در سطح جهانی کافی نبوده است. طبق سناریوی فعلی، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است که تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت تجدیدپذیر جهانی به ۵۵۰۰ گیگاوات برسد.
برای تحقق این امر، نیاز است که سالانه ۹۴۰ گیگاوات ظرفیت جدید ایجاد شود که این مقدار ۷۰ درصد بیشتر از سطح ثبت شده در سال ۲۰۲۳ است.
سهم انرژی خورشیدی و بادی
انتظار میرود که انرژی خورشیدی فتوولتائیک و بادی به دلیل جذابیت اقتصادی بالا، ۹۵ درصد از رشد ظرفیت تجدیدپذیر تا پایان دهه جاری را تشکیل دهند. همچنین، حدود ۷۰ کشور که در مجموع ۸۰ درصد از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر جهان را در اختیار دارند، از برنامههای تجدیدپذیر خود برای سال ۲۰۳۰ فراتر خواهند رفت، اما این میزان نیز برای تحقق تعهد COP۲۸ کافی نخواهد بود.
نیاز به سرمایهگذاریهای بیشتر
به گزارش اویل پرایس، آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود تأکید کرده است که افزایش تلاشها برای یکپارچه کردن منابع متنوع تجدیدپذیر در سیستمهای نیرو و انجام سرمایهگذاریهای عظیم در شبکههای برق و ذخیرهسازی انرژی ضروری است.