هشدار فعالان حقوق بشر درباره خطر استثمار مهاجران در انگلیس

۲۶ شهریور ۱۴۰۳
کدخبر : ۱۵۳۶۲

ده‌ها مؤسسه خیریه در انگلستان هشدار داده‌اند که سیاست‌های سختگیرانه دولت برای بازداشت و اخراج مهاجران غیرقانونی، افراد زیادی را به سمت مشاغل زیرزمینی می‌کشاند و در نتیجه خطر استثمار مهاجران در انگلیس را افزایش می‌دهد. از همین رو از وزیر کشور خواسته شده تا شرایط مهاجرتی خود را برای مهاجران غیرقانونی آسان‌تر کند.

هشدار فعالان حقوق بشر درباره خطر استثمار مهاجران در انگلیس

به گزارش رواق، بیش از ۸۰ سازمان خیریه با توجه به خطر استثمار مهاجران در انگلیس از وزیر کشور خواسته‌اند که شرایط را برای مهاجران غیرقانونی آسان و وضعیت مهاجرت کشور را به گونه‌ای ساماندهی کند که مهاجران بتوانند با خطر کمتری زیر نظر کارفرمایان استثمارگر و باندهای قاچاق انسان فعالیت کنند.

وزارت کشور انگلستان در روز ۲۷ اوت ۲۰۲۴، اعلام کرده بود که به مدت یک هفته «عملیات فوری» برای بررسی فعالیت‌های غیرقانونی در ۲۷۵ مرکز مشاغل در نظر گرفته و ۱۳۵ مورد از آنها به دلیل استخدام کارگران غیرقانونی، تاکنون اخطارهایی دریافت کرده‌اند. با اینکه دولت اعلام کرده که می‌خواهد از افراد آسیب‌پذیر تحت استثمار برخی کارفرمایان محافظت کند، ۸۵ کارگر غیرقانونی در این عملیات بازداشت شدند.

در همین راستا، وزیر کشور انگلیس تضمین کرده که این اقدام دولت حرکت رو به جلو است و با تمام کسانی که قوانین را زیر پا می‌گذارند با تمام قوت روبه‌رو خواهد شد.

دولت انگلستان در ماه اوت ۲۰۲۴، بیش از ۲۰۰ نفر را به برزیل اخراج کرد. این اقدام دولت، بزرگ‌ترین تبعید در طول تاریخ این کشور به شمار می‌آید. همچنین از زمان به قدرت رسیدن حزب کارگر انگلستان، حداقل ۹ پرواز شامل مهاجران از این کشور اخراج شده است.

نازک رمضان، مدیر سازمان صدای مهاجران، اذعان داشته متصدیان کشور که دست به اخراج مهاجران زده‌اند به این موضوع اساسی توجه نمی‌کنند که بیشتر این مهاجران در بریتانیا، تقصیری در نداشتن مدرک ندارند. این افراد ممکن است برای دهه‌ها در بریتانیا زندگی کرده باشند اما به دلیل مسائلی مانند اشتباه در مدارک یا عدم ارتباط وزارت کشور با آنها، ممکن است از موقعیت درستی بهره‌مند نباشند. به گفته نازک رمضان، به جای جریمه کردن مردمی که سند ندارند، باید رویکرد جدیدی اتخاذ و مسیرهای ساده‌تری برای جلوگیری از استثمار مهاجران در انگلیس ایجاد شود.

در نامه درخواستی مؤسسات از وزیر کشور آمده که سیاست متوازن‌سازی مهاجرت، هزینه کمتری نسبت به سیاست‌های بازداشت و تبعید دارد. از سوی دیگر، با افزایش مهاجران این کشور، رشد اقتصادی تقویت می‌شود.

رمضان افزود که مردم در این شرایط احساس امنیت نمی‌کنند و در معرض آسیب قرار دارند. باید در نظر داشت که افرادی که از قبل آسیب‌پذیرتر هستند، آسیب‌پذیرتر شده و به فعالیت‌های زیرزمینی روی می‌آورند.

بنابر اظهارات مدیر صدای مهاجران، دولت انگلستان به صراحت اعلام کرده که می‌خواهد تعداد بیشتری از مهاجران را اخراج کند. بسیاری از دولت‌ها همین سیاست را اتخاذ کرده‌اند ولی به شکست محکوم شده‌اند. آنها به اشتباه فکر می‌کنند تنها راه موجود مقابل مهاجران، سخت‌تر کردن قوانین مهاجرتی است، در حالی که ساماندهی قوانین، راهکار مطلوب‌تری است. این شیوه به مردم اجازه می‌دهد تا از سایه بیرون بیایند و زندگی عادی خود را داشته باشند.

به گزارش گاردین، نازک رمضان از دولت جدید انگلستان خواسته که تفکر جدیدی در این مورد اتخاذ کند؛ زیرا زمان تغییر روایت فرا رسیده و مهاجرت، یک امر طبیعی است.