کاهش تورم تولیدکننده در بهار ۱۴۰۳
محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، در یک گفتوگوی تلوزیونی که شنبه مورخ ۱۰ شهریور برگزار شد، آماری از تورم تولیدکننده در بهار ۱۴۰۳ ارائه کرد که نشان میدهد تورم تولیدکننده از ۸۰ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۲۸.۹ درصد در بهار ۱۴۰۳ رسیده است.

به گزارش رواق، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، در یک گفتوگوی تلوزیونی که شنبه مورخ ۱۰ شهریور برگزار شد، آماری از تورم تولیدکننده در بهار ۱۴۰۳ ارائه کرد.
تورم تولیدکننده، بیانگر آن است که میانگین رشد قیمت کالا درب کارخانه چقدر بوده است و این مقدمهای بر تعیین مقدار تورم مصرفکننده است.
برادران اعلام کرد که این شاخص از ۸۰ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۲۸.۹ درصد در بهار ۱۴۰۳ رسیده است.
این درحالی است که آمار بانک مرکزی حاکی از تورم سالانه ۲۹.۷ درصدی تولیدکننده در پایان خرداد بوده و دادههای درگاه ملی آمار، تورم سالانه ۳۸.۴ درصدی این شاخص در پایان بهار ۱۴۰۳ را نشان میدهد.
شایان ذکر است تورم نقطهبهنقطه شاخص، بر اساس دادههای مرکز آمار نیز معادل ۳۰.۸ درصد و بر اساس دادههای بانک مرکزی حدودا ۲۵.۳ درصد در پایان خرداد ۱۴۰۳ است.
وی بیان داشت که باید روند نزولی تورم تولیدکننده، تا جایی ادامه یابد که میزان آن به یک درصد برسد. معاون صنایع عمومی وزارت صمت همچنین دلیل نزولی شدن این شاخص را مربوط به تلاش و سیاستهای صنعتگران و تولیدکنندگان دانست.
شناسههای رهگیری کالاهای داخلی و وارداتی مجاز
برادران، با بیان اینکه ۶۳۰ هزار شناسه اختصاصی کالا داریم، گفت: ۱۴ میلیارد شناسه رهگیری کالا در کشور داریم؛ فقط برای امسال، ۶۰ میلیون قطعه کالا در حوزه لوازم خانگی شناسه رهگیری دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: کد شناسه کالا برای کالاهای تولید داخل و کالاهای وارداتی رسمی است، بقیه کالاهایی که کد رهگیری ندارند قاچاق یا تولید زیرپلهای هستند که رسمیت ندارند.
مردم برای آشنایی بیشتر میتوانند از راهنمای کسبوکار سایت وزارت صمت استفاده کنند که دارای ۲۲ رشته تخصصی است. برنامه راهبردی صنعتی برای ۵ سال آینده نیز تدوین شده است.