تخصیص ۱۰۰ همت تسهیلات به فعالان صنعت فضایی/ موفقیت ایران در پرتاب ماهواره هدهد و کوثر
معاون علمی رئیس جمهور، با اشاره به موفقیتآمیز بودن پرتاب ماهواره هدهد و کوثر، از اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به حوزه صنعت فضایی خبر داد.
به گزارش رواق ، قرار گرفتن دو ماهواره هدهد و کوثر در مدار زمین، تبدیل به یکی از اخبار جذاب این روزها شده است.
این پرتاب موفقیتآمیز، به عنوان نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور به شمار میآید. پروژه مذکور از سال ۱۳۹۸ در معاوت علمی آغاز شده و در سال ۱۴۰۰ قرارداد آن با وزارت ارتباطات به امضا رسید.
بر این اساس، حدود ۵۰ درصد از هزینههای خریداری ماهوارهها توسط وزارت ارتباطات انجام شده و باقی آن، توسط معاونت علمی تامین شده است.
در این خصوص، معاون علمی رئیس جمهور، حسین افشین عنوان کرده است که موفقتهای امروز ما، نتیجه شکستهای دیروز ماست. اظهارات افشین حاکی از آن است که در ایران ۳۰ شرکت در این حوزه داریم که ۲۰ واحد از آنها فعال هستند.
وی یکی از دلایل عدم افزایش مشارکت شرکتهای فعال در این صنعت را به چالشهای اقتصادی صنعت فضایی مرتبط میداند.
در گذشته، ماهوارههای تنها در دانشگاهها ساخته میشدند اما نتایج آن، به تجاریسازی منجر نمیشد. افشین عنوان کرده است تصمیم واگذاری این صنعت به بخش خصوصی، مهمترین گام در این حوزه بوده است.
معاون علمی رئیس جمهور همچنین از تسهیلات ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای فعالیتهای حوزه فضایی خبر داده است. انتظار میرود این اقدام، به تحریک بیشتر بخش خصوصی منجر شود.
بر اساس اظهارات افشین، این اقدام، مقدمهای برای رشد سایر علوم است و در حوزه هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحثهای محیط زیستی و سایر موارد از اهمیت زیرساختی ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام/.