رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی ایران/ کسری تجاری ۷ میلیارد دلاری بدون نفت

کدخبر : 25994

مقایسه صادرات غیرنفتی ۳۲.۵ دلاری ایران نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد صادرات غیرنفتی ایران تا مهر ۱۴۰۳، حدود ۱۵ درصد رشد داشته است.

رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی ایران/ کسری تجاری ۷ میلیارد دلاری بدون نفت

به گزارش رواق ، ارزش تجارت خارجی ایران طی ۷ ماهه ابتدایی سال به مرز ۱۰۰ میلیارد دلار رسید.

به گفته محمد رضوانی‌فر، رئیس کل گمرک ایران، در این مدت حدود ۶۰.۲ میلیارد دلار از تجارت خارجی ایران توسط صادرات محصولات نفتی و غیرنفتی تشکیل شده است. همچنین حدود ۳۹.۵ میلیارد دلار از این رقم مربوط به واردات با احتساب شمش طلا بوده است.

رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی ایران طی ۷ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳

بر اساس آمارهای اعلام شده از گمرک،‌ حدود ۳۲.۵ میلیارد دلار از کل صادرات ۶۰.۵ میلیارد دلاری ایران، ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی بوده است. مقایسه این رقم نسبت به بازه مشابه سال گذشته نشان می‌دهد صادرات غیرنفتی ایران تا مهر ۱۴۰۳، حدود ۱۵ درصد رشد داشته است.

همچنین ارزش صادرات نفت خام و کوره در بازه زمانی مورد بررسی، حدود ۲۷.۷ میلیارد دلار رسیده است.

علاوه بر رشد ارزش صادرات غیرنفتی کشور، میزان وزنی صادرات غیرنفتی نیز ۱۱.۴۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و از مرز ۸۸.۷ میلیون تن عبور کرده است.

رشد ۱۵ درصدی ارزش کالاهای صادراتی در قیاس با رشد کمتر از ۱۱.۵ درصدی وزن این کالاها، نشان می‌دهد هر تن کالای صادراتی غیرنفتی ایران نسبت به سال گذشته حدودا ۳ درصد افزایش ارزش داشته است.

کسری تجاری بدون نفت تا پایان مهر ماه؛ ۷ میلیارد دلار

آمارها نشان می‌دهد حدود ۳.۴ میلیارد دلار واردات ۷ ماهه ایران، مربوط به واردات طلا و شمش بوده است. به همین ترتیب، ارزش واردات کالا در بازه زمانی مورد بررسی، حدود ۳۶.۱ میلیارد دلار برآورد می‌شود که مجموع واردات با محاسبه شمش را به ۳۹.۵ میلیارد دلار می‌رساند.

بررسی این رقم نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد میزان وزنی واردات کشور با ۲.۷ درصد افزایش، به ۲۱.۷ میلیون تن رسیده است.

رضوانی‌فر اظهار داشته است که در سال جاری، ارزش صادرات غیرنفتی نسبت به واردات حدود هفت میلیارد دلار بوده که با عنوان کسری تراز تجاری غیرنفتی نیز شناخته می‌شود. این درحالی است که با محاسبه درآمدهای نفتی، مازاد درآمد ۲۰ میلیارد دلاری حاصل خواهد شد.

چین، همچنان بزرگترین مقصد کالاهای صادراتی ایرانی

بر اساس داده‌های گمرک، بزرگترین مقاصد صادراتی کشورمان در هفت ماهه امسال به ترتیب شامل چین با ۸.۶ میلیارد دلار، عراق با ۷.۳ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۴.۲ میلیارد دلار بوده است.

در رتبه‌های بعدی نیز ترکیه با ۳.۳ میلیارد دلار، افغانستان با ۱.۳ میلیارد دلار، پاکستان با ۱.۲ میلیارد دلار و هند با ۱.۱ میلیارد دلار قرار دارند.

انتهای پیام/.

ویدیوهای مرتبط
دیدگاه ها