تخصیص ۴۲.۵ میلیارد دلار برای واردات/ کدام صنایع بیشترین سهم را دریافت کردند؟
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۱۶ آبان ماه، بانک مرکزی مجموعا ۴۲ میلیارد و ۵۲۲ میلیون دلار برای واردات کالاهای مختلف تخصیص داده است.
به گزارش رواق ، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۱۶ آبان ماه، بانک مرکزی مجموعا ۴۲ میلیارد و ۵۲۲ میلیون دلار برای واردات کالاهای مختلف تخصیص داده است.
بر اساس این گزارش، ۹.۱ میلیارد دلار از این ارزها به واردات کالاهای اساسی و دارو تعلق داشته است.
در مقابل، مجموع ارزهای پرداختی بانک مرکزی به صنایع، ۳۱.۴ میلیارد دلار بوده است. این گزارش نشان میدهد ۲۳.۱ میلیارد دلار از ارزهای مذکور با نرخ نیمایی و ۹.۳ میلیارد دلار با نرخ توافقی واردات در مقابل صادرات تخصیص پیدا کرده است.
بررسی جزئیات ارزهای پرداختی به صنایع حاکی از آن است که مجموعا ۵.۸ میلیارد دلار به صنایع خودرویی در بازه زمانی مورد بررسی پرداخت شده است. در ادامه، سهم ماشینآلات و تجهیزات تولید ۳.۹ میلیارد دلار بوده و ارزهای تخصیصی به صنایع معدنی، ۳.۶ میلیارد دلار برآورد شده است.
آمار منتشر شده، نشان میدهد که مجموع ارزهای پرداختی با نرخهای مختلف، به صنایع شیمیایی و پلیمری ۳.۳ میلیارد دلار بوده است. همچنین سهم صنایع تجهیزات برق و الکترونیک نیز ۳.۲ میلیارد دلار بوده و منسوجات و پوشاک ۱.۲ میلیارد دلار از ارزهای تخصیصیافته از ابتدای سال را به خود اختصاص دادهاند.
در پایان، گروه «سایر» که بنظر میرسد از سهم زیادی برخوردار نباشد، تقریبا ۲ برابر صنعت خودرو، سهمیه ارزی داشته است. این گروه که به صورت جزئی مشخص نیست شامل چه زیر گروههایی میشود، در بازه زمانی مورد بررسی ۱۱.۲ میلیارد دلار، معادل حدود یک سوم کل ارزهای تخصیصی، دلار دریافت کرده است.
بر اساس این گزارش، کمتر از یک میلیارد دلار نیز سهم ارزهای دریافتی واردات بخش خدمات بوده است. این دست از کالاها به شکل غیرفیزیکی هستند و رقم واردات آنها عمدتا به صورت پرداخت دلاری به عوامل خارجی بابت دریافت خدمات ثبت میشوند.
انتهای پیام/.