واگذاری زمین در روستاها به یک میلیون قطعه رسید

۳۱ تیر ۱۴۰۳
کدخبر : ۶۸۶۳

در سال ۱۴۰۲ و ۴ماهه امسال بیش از یک میلیون واگذاری زمین در روستاها وارد سامانه بخش روستایی شده که بخشی از آن تحویل مردم شده و این یک عدد بی‌سابقه است.

واگذاری زمین در روستاها به یک میلیون قطعه رسید

به گزارش رواق نشست خبری وزارت راه و شهرسازی امروز در وزارت‌خانه انجام شد. در این نشست مهرداد بذرپاش به توصیف وضعیت مسکن و اقدامات این وزارت‌خانه پرداخت.

وی بیان داشت: مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ با رشد منفی ۶.۹ درصدی در بخش تولید و ساخت مسکن مواجه بودیم که با تلاش انجام شده و پایان سال گذشته به رشد ۷.۱ درصدی رسیدیم که نوید ساخت و سازهای گسترده از طریق مردم و با کمک دولت را می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن، در مدل‌های مختلف در کشور در حال ساخت است که بخشی از آنها تحویل شده و مابقی آنها در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارد.

واگذاری زمین در روستاها

وی خاطرنشان کرد: در موضوع تامین زمین از ۱۰۰ هزار هکتار عبور کرده‌ایم؛ به طوری که بیش از ۵۰ هزار هکتار در مناطق شهری وارد عملیات ساخت نهضت ملی مسکن شده و همین میزان زمین نیز در محدوده‌های روستایی تامین شده است.

بذرپاش یادآور شد: در بخش روستایی از ابتدای انقلاب تا سال ۱۴۰۲، تعداد ۸۰۰ هزار قطعه زمین تقدیم روستاییان شده بود؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ و ۴ماهه امسال بیش از یک میلیون قطعه زمین وارد سامانه بخش روستایی شده که بخشی از آن تحویل مردم شده و این یک عدد بی‌سابقه است.

تامین زمین برای ساخت مسکن

وزیر راه و شهرسازی گفت: در بخش مسکن مهر تا پیش از این در محدوده‌های شهری ۱.۱ میلیون واحد تامین زمین انجام شده بود، اما در کمتر از سه سال عمر دولت سیزدهم تا امروز ۱.۹ میلیون واحد تامین زمین انجام شده است.

وی افزود: در موضوع بافت فرسوده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به طور متوسط سالیانه ۴۷ هزار پروانه صادر شده بود که در سه ساله دولت سیزدهم به ۹۴ هزار فقره افزایش یافت.

افزایش نوسازی مسکن روستایی در دولت سیزدهم

بذرپاش خاطرنشان کرد: نوسازی مسکن روستایی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالیانه ۸۰ هزار واحد بود که در سه سال گذشته به ۲ برابر این رقم یعنی بیش از ۱۶۵ هزار واحد در سال افزایش یافت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۱۲۰ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شد و همین هشدار سبب شد تا عرضه بیش از ۱۸۰ هزار واحد خالی را به بازار شاهد باشیم.

وی یادآور شد: در موضوع کنترل بازار مسکن، با همکاری مجلس قانون سامان‌دهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب شد که در آن سقف اجاره بهای سالیانه به طور متوسط ۲۵ درصد در نظر گرفته شد و سازوکارهای سختگیرانه‌ای برای عدم اجرای قانون نیز پیش‌بینی شده است.

کاهش تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن

بذرپاش ادامه داد: تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن مطابق آمار بانک مرکزی با کاهش چشمگیر به ۹.۷ درصد کاهش یافته است.

وی به برخی احکام بسیار خوب پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه در بخش مسکن اشاره کرد و گفت: مطابق یکی از این احکام ۰.۲ درصد از پهنه کل سرزمینی به پهنه‌های شهری اضافه خواهد شد که برآوردهای اولیه ما نشان می‌دهد ۳۰۰ هزار هکتار زمین می‌تواند به محدوده‌های شهری اضافه شود؛ این موضوع مانع از احتکار زمین شده و با عرضه بیشتر زمین مردم راحت‌تر صاحبخانه شده و کنترل زمین و مسکن رقم خواهد خورد.

بذرپاش افزود: شاهد بودیم با همین تحرکی که در دولت سیزدهم انجام شد تورم نقطه به نقطه مسکن از ۵۷ درصد به ۹.۷ درصد در خردادماه امسال کاهش یافت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: علاوه بر عدم ساخت مسکن، عدم اعطای زمین به مردم احتکار زمین و غیره دیگر دلایل افزایش قیمت‌ها بوده است.

اتمام ۱۴۰ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اتمام ۱۴۰ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم اشاره کرد و اظهار داشت فقط در پردیس ۲۷ هزار مسکن مهر ناتمام وجود داشت که تاکنون ۲۰ هزار واحد آن تحویل مردم شده و در هشتگرد (مهستان) نیز ۱۲ هزار واحد باقی مانده بود که تاکنون بیش از ۱۰ هزار واحد آن تحویل شده است.