دوراهی عشقی: برخورد با رانتخواری یا انتفاع سیاسی؟
در پی انتشار اخباری مبنی بر دریافت وامهای قرضالحسنه میلیاردی توسط رئیس و برخی اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، استعفای کتبی خود را به رئیس شورای عالی بورس تقدیم کرد. عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، به سرعت وارد ماجرا شد و دستور بررسی فوری این موضوع را به بازرسی وزارت اقتصاد داد. یکی از تناقضات اصلی در این ماجرا، برخورد متفاوت دولت با وامهای اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و وامهای پرداختی به کارمندان بانکها است. پرسش اینجاست که هدف از این موضعگیری چیست؟ برخورد با رانتخواری یا انتفاع سیاسی؟
ماجرای وامهای میلیاردی از زمانی آغاز شد که خبری منتشر شد مبنی بر اینکه مجید عشقی و چند تن از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس، وامهای قرضالحسنه بلندمدتی به مبلغ ۱۰.۵ میلیارد تومان دریافت کردهاند.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، به سرعت وارد ماجرا شد و دستور بررسی فوری این موضوع را به بازرسی وزارت اقتصاد داد. او همچنین اعلام کرد که دولت چهاردهم به منظور حذف رانتها و ویژهخواریها وارد عمل شده و هیچگونه سوءاستفادهای پذیرفته نیست.
اما همزمان سوالات جدیدی درباره تناقضهای موجود در برخورد با وامهای مشابه در بانکها و سازمانهای دیگر به وجود آورد.
یکی از تناقضات اصلی در این ماجرا، برخورد متفاوت دولت با وامهای اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و وامهای پرداختی به کارمندان بانکها است. در حالی که وامهای سازمان بورس با واکنش تند و بررسی فوری مواجه شد، خود عبدالناصر همتی پیشتر از پرداخت وامهای کلان به کارمندان بانکها دفاع کرده بود. پرسش اینجاست که هدف از این موضعگیری چیست؟ برخورد با رانتخواری یا انتفاع سیاسی؟