افزایش دوبرابری مرگ پناهجویان در انگلیس

۲۸ شهریور ۱۴۰۳
کدخبر : ۱۳۴۳۳

تعداد مرگ پناهجویان در انگلیس در نیمه اول سال ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه آن در سال ۲۰۲۳ بیش از دو برابر شده است. این موضوع، نگرانی‌های جدی را در مورد نحوه رفتار با این گروه آسیب‌پذیر به وجود آورده است.

افزایش دوبرابری مرگ پناهجویان در انگلیس

به گزارش رواق، داده‌های مرگ پناهجویان در انگلیس مربوط به ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۴ است که در آن ۲۸ نفر از جمله دو نوزاد از پاکستان و افغانستان، همچنین یک پسر ۱۵ ساله از عراق جان خود را از دست دادند.

علت برخی از مرگ و میرها در نتیجه بیماری یا کهولت سن و برخی دیگر بر اثر خودکشی بوده است. سازمان‌های خیریه نگرانند که رفتار با پناهجویان در انگلستان بر سلامت گروهی از مردم آسیب‌پذیر تأثیر منفی بگذارد. بسیاری از پناهجویان به امید رهایی از آزار، تجاوز، شکنجه یا سوء استفاده‌ای که در کشور خود داشته‌اند و دستیابی به امنیت به این کشور آمده‌اند.

بنابر اطلاعات موجود میزان مرگ و میر در بازه زمانی آوریل ۲۰۱۶ تا ژوئن ۲۰۲۴، ۲۱۷ بوده که تنها ۲۸ مورد آن مربوط به آوریل ۲۰۱۶ تا دسامبر ۲۰۱۹ است. این در حالی است که در بازه زمانی ژانویه ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۴، ۱۸۹ مورد مرگ و میر معادل ۸۷ درصد از تعداد تلفات در کل این دوره رخ داده است.

البته وزارت کشور، اطلاعاتی از مرگ و میر پناهجویان تحت مراقبت خود منتشر نمی‌کند و به دست آوردن این اطلاعات تا حد زیادی دشوار است. آمار شش ماهه اول سال ۲۰۲۴، جزئیاتی از مرگ و میرها ارائه نمی‌دهد و تنها می‌توان گفت که علت برخی از آنها تأیید نشده است. اما بنابر اطلاعات سال ۲۰۲۳، جزئیات بیشتری را می‌توان به دست آورد که نشان می‌دهد آنها تحت شرایط بیرحمانه‌ای قرار داشتند، یک نفر در نتیجه بر اثر تصادف جان خود را از دست داد در حالی که دیگری پس از انفجار دوچرخه برقی‌اش خود را از پنجره به بیرون پرت کرد.

صلیب سرخ بریتانیا، بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده خدمات پناهندگان بریتانیا، هشدار داده است که افرادی که به دنبال پناهندگی در انگلستان هستند در وضعیت نامطلوبی از نظر مراقبت‌های بهداشتی قرار دارند و به همین دلیل، چارچوب جدیدی برای کمک به پزشکان عمومی، کارکنان بهداشتی، سازمان‌های خیریه و مقامات محلی و استفاده پناهجویان راه‌اندازی کرده است.

گاردین گزارش می‌دهد این وضعیت به ویژه با توجه به افزایش مرگ و میرها از سال ۲۰۲۰، همزمان با تغییر محل اسکان پناهجویان از سوی وزارت کشور که به منزوی کردن آنها انجامید، بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است. سازمان‌های خیریه و سازمان‌هایی مانند شورای پناهندگان و صلیب سرخ بریتانیا نگرانی عمیق خود را ابراز کرده‌اند و بر مسئولیت دولت برای تضمین امنیت و رفاه این افراد که از خشونت و آزار و اذیت گریخته‌اند، تأکید کرده‌اند.