افزایش ۱۰ درصدی مهاجرت به کشورهای OECD
مهاجرت به کشورهای OECD در سال ۲۰۲۳ با بیش از ۶.۵ میلیون نفر به اوج رسید. آمریکا و انگلستان بیشترین پذیرش را داشتهاند، در حالی که برخی کشورها کاهش مهاجرت را تجربه کردهاند.
به گزارش رواق، روند مهاجرت دائمی به کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سال ۲۰۲۳ به اوج خود رسیده است. با ثبت بیش از ۶.۵ میلیون مهاجر، این آمار نشاندهنده رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته است. در حالی که کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان و آلمان پذیرای بیشترین تعداد مهاجران بودهاند، برخی کشورها نیز با کاهش چشمگیر مهاجرت مواجه شدهاند. این گزارش به بررسی جزئیات این روند و تأثیر آن بر اقتصاد و بازار کار کشورهای مقصد میپردازد.
در حال حاضر میزان مهاجرت دائمی به کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) افزایش قابلتوجهی داشته و در بالاترین سطح خود قرار گرفته است. از میان کشورهای عضو، ۱۱ کشور با ورود بیسابقهای از مهاجران مواجه است.
به گزارش یورونیوز، تعداد کل افرادی را که در سال ۲۰۲۳ به کشورهای OECD مهاجرت کردند، بیش از ۶.۵ میلیون نفر اعلام کرده که نسبت به سال ۲۰۲۲، ۱۰ درصد افزایش داشته است. البته باید در نظر داشت که این آمار شامل اوکراینیهایی که تحت حفاظت موقت قرار دارند، نمیشود.
نمودار ذیل، تعداد مهاجران دائمی به کشورهای OECD را در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ نشان میدهد.
ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ با نرخ ۱.۲ میلیون مهاجر قانونی تازهوارد، به عنوان اولین مقصد مهاجران خارجی بوده است. این رقم برای انگلستان ۷۵۰،۰۰۰ نفر بوده و این کشور را در رتبه دوم قرار داده است. نرخ رشد مهاجران به این کشور نسبت به سال ۲۰۲۲، افزایش ۵۲ درصدی داشته و انگلستان را به سطح بالاترین نرخ رشد در میان تمام کشورهای عضو OECD رسانده است.
بیش از نیمی از مهاجران تازهوارد به انگلستان با ویزای کاری بهداشت و درمان (Health and Care Worker) بهعنوان نیروی کار و بهطور دائم به این کشور مهاجرت کردهاند.
آلمان از نظر تعداد کلی مهاجران تازهوارد دارای رتبه سوم است و پس از آن به ترتیب کانادا، لهستان، اسپانیا و فرانسه قرار دارند.
بنابر آمارهای موجود، علاوه بر انگلستان، کشورهای لهستان، مجارستان، استرالیا، کانادا، فرانسه، فنلاند، ژاپن، کره جنوبی، لوکزامبورگ و سوئیس رکوردهایی از مهاجرت را به ثبت رساندهاند.
علاوه بر این، بیشترین میزان کاهش مهاجرت دائمی مربوط به کشورهای ترکیه (با ۴۶.۳- درصد)، استونی (با ۳۶- درصد)، لیتوانی (با ۳۲- درصد)، نیوزیلند (۲۳- درصد) و اسرائیل (۳۸- درصد) است.
نمودار ذیل تعداد مهاجران دائمی به کشورهای OECD را بر حسب هزار نفر در سال ۲۰۲۳ نشان میدهد. بر حسب دادههای این نمودار، آمریکا (با ۱۱۸۹.۸هزار نفر) دارای بیشترین و لتونی (با ۷۰۲ هزار نفر) دارای کمترین تعداد مهاجران دائمی هستند.از سوی دیگر، تعداد مهاجران دائمی به کشورهای دیگر به شرح ذیل است:
مردم هند در کنار اوکراینیها، بیشترین مهاجرت را به کشورهای OECD (با ۵۶۰،۰۰۰ نفر) داشتهاند و پس از آن چینیها (با بیش از ۳۰۰،۰۰۰) و روسها و رومانیاییها (هر کدام حدود ۲۷۰،۰۰۰) قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است که دو عامل دلایل خانوادگی (۳۱ درصد) و اشتغال (۲۰ درصد) دو علت اصلی مهاجرت مردم این کشورها محسوب میشود.
در اتحادیه اروپا، بیشترین میزان اشتغال مهاجران در بخش معدن و تولید (۱۷.۶ درصد)، عمدهفروشی و خردهفروشی و هتلها و رستورانها (۱۳.۵ درصد) است.
به طور متوسط مهاجران ۱۷ درصد از مشاغل خوداشتغالی در منطقه OCED را به خود اختصاص دادهاند. این موضوع بهویژه در کلمبیا که شکاف میان کارآفرینان خارجی و بومی ۷.۴ درصد است، بیشتر نمایان میشود.
اسلواکی (با ۵.۶ درصد)، مجارستان (با ۵.۴ درصد) و جمهوری چک (با ۴.۸ درصد) دارای بالاترین اختلاف نرخ کارآفرینان بومی و خارجی در اتحادیه اروپا هستند.