ظرفیت افزایش ۳ درصدی راندمان تولید برق حرارتی/ ایران در رتبه پانزدهم جهان

۱۹ آبان ۱۴۰۳
کدخبر : ۲۶۹۴۷

با وجود اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی ایران از میانگین جهانی بالاتر است، اما همچنان به‌نظر می‌رسد ظرفیت افزایش ۳ درصدی راندمان این نیروگاه‌ها وجود داشته باشد.

ظرفیت افزایش ۳ درصدی راندمان تولید برق حرارتی/ ایران در رتبه پانزدهم جهان

به گزارش رواق ، با وجود اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی ایران از میانگین جهانی بالاتر است، اما همچنان به‌نظر می‌رسد ظرفیت افزایش ۳ درصدی راندمان این نیروگاه‌ها وجود داشته باشد.

بر اساس آمارهای منتشر شده از صنعت برق ایران، راندمان نیروگاه‌های حرارتی از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳، از حدود ۲۶.۵ درصد به ۳۹.۵ درصد رسیده است. از نظر راندمان نیروگاه‌ها، ایران در رتبه ۱۵ رده‌بندی بین‌المللی ACEEE (American Council for an Energy Efficient Economy) قرار دارد.

آخرین آمار ثبت شده در این خصوص نشان می‌دهد راندمان نیروگاه‌های ایران در پایان تابستان، حدود نیم درصد بالاتر از میانگین جهانی بوده است.

این درحالی است که واحدهای نیروگاه حرارتی ایران، عمدتا فرسوده است. به همین ترتیب اگر در سال‌های آینده، برنامه‌هایی برای جایگزینی و تبدیل نیروگاه‌های ساده به سیکل‌های ترکیبی،‌ انجام شود، امکان جهش راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور وجود دارد.

چگونه می‌توان راندمان تولید برق را بالا برد؟

بر اساس گزارش منتشر شده از پایگاه اطلاع‌رسانی صنعت برق،‌ افزایش ظرفیت نیروگاهی‌ کشور ناشی از احداث واحد نیروگاهی با راندمان بالاتر،‌ استفاده کمتر از واحدهای قدیمی و تبدیل واحدهای گازی به سیکل‌های ترکیبی بوده است.

تبدیل نیروگاه‌های ساده به ترکیبی،‌ یکی از مهمترین اقدامات در خصوص توسعه نیروگاه‌هاست. برای مثال، با افزودن بخش بخار به دو واحد گازی، از گاز‌های خروجی این واحدها می‌توان برای تولید برق واحد بخار استفاده کرد.

به همین ترتیب با استفاده از یک سیکل ترکیبی، می‌توان بدون استفاده از سوخت اضافی، برق بیشتری تولید کرد.

در حال حاضر، ۴۸ درصد از مجموعه نیروگاه‌های کشور، واحد‌های سیکل ترکیبی بوده که دارای راندمان بالایی هستند. این واحدها به طور متوسط ۴۷ تا ۵۱ درصد راندمان دارند. بر اساس آمارهای منتشر شده،‌ میزان تولید این نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر افزایش یافته و سالانه بیش از ۷ درصد به تولید آن‌ها افزوده شده است.

انتهای پیام/.