مسیر رشد پایدار از بازار سرمایه میگذرد؟
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، تأکید کرد که برای جبران کسری بودجه نباید تنها به انتشار اوراق بدهی اکتفا کرد. همچنین بر اساس اظهارات وی، حمایت از حقوق سرمایهگذاران برای رشد اقتصادی ضروری است. صیدی همچنین به اهمیت اجرای صحیح برنامه هفتم توسعه و تبدیل پروژههای عمرانی به اوراق بهادار قابل معامله در این خصوص اشاره کرده است.
به گزارش رواق ، برخی از کارشناسان باور دارند برای مدیریت کسری بودجه، نمیتوان مصارف را کاهش داد اما میتوان منابع را بیشتر کرد. در خصوص تامین منابع کسری بودجه، رئیس سازمان بورس گفت: برای جبران کسری بودجه نباید فقط به انتشار اوراق بدهی تکیه کنیم و برای جذب سرمایهگذاری باید از حقوق سرمایهگذاران حمایت شود.
پایبندی به قانون اهمیت دارد
حجت اله صیدی میگوید که اجرای صحیح برنامه هفتم، از تدوین آن مهمتر است. به عنوان نمونه، برای رسیدن به نرخ رشد ۸ درصد در سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷، نیاز به سرمایهگذاریهای عمده داریم که بخشی از آن از طریق طرحهای عمرانی محقق خواهد شد. وی اظهار داشت: تشکیل سرمایه باعث افزایش تولید، بهرهوری و رشد پایدار میشود.
صیدی با اشاره به قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی که در دولت دوم خاتمی تصویب شد، گفت که ما یکی از پیشرفتهترین قوانین را در اختیار داریم، اما پایبندی به قانون بسیار اهمیت دارد. وی همچنین هشدار داد که تصمیمات ناگهانی و عدم وفای به تعهدات به اعتماد سرمایهگذاران ضربه میزند. او افزود: برنامه هفتم توسعه در صورتی موفق خواهد بود که همه ارکان و بازیگران به تعهدات خود عمل کنند.
ضرورت استفاده از بازار سرمایه، برای رشد تولید
صیدی با اشاره به اهمیت اقتصادی کردن پروژهها گفت: اگر پروژهها اقتصادی نباشند، انگیزه برای سرمایهگذاری کاهش مییابد. او افزود: تشکیل و تسهیل سرمایه از مهمترین وظایف سازمان بورس و اوراق بهادار و نهادهای ناظر بازار سرمایه است. در کشورهای توسعهیافته، سهم بازار سرمایه در تأمین مالی به ۵۰ درصد و در آمریکای شمالی حتی به ۸۰ درصد میرسد.
به گفته وی، برای رشد سرمایهگذاری باید انگیزههای لازم با اقداماتی مانند حمایت از حقوق سرمایهگذاران، ایجاد شود. همچنین، کارایی، شفافیت و رعایت قوانین در بازار سرمایه برای رسیدن به این هدف ضروری است.
صیدی تأکید کرد که باید پروژههای زیرساختی و عمرانی را به اوراق بهادار قابل معامله با بازده مناسب تبدیل کرد و این از طریق مشارکت عمومی ممکن میشود.
رئیس سازمان برنامه همچنین، با اشاره به فصل تنظیم بودجه، اعلام کرد که در حوزه منابع باید اقدامات بیشتری انجام شود. بر اساس اظهارات وی، برای تأمین مالی پروژههای اولویتدار اقتصادی، استفاده از ابزارهایی مانند صندوق پروژه و شرکتپروژه نیز ضروری است.
در نهایت، صیدی اعلام کرد که با همکاری دستگاهها و استفاده از زیرساختهای مناسب بازار سرمایه، میتوان سرمایهگذاریها را به سمت پروژههای مهم هدایت کرد.
انتهای پیام/.