توان عملی نیروگاه‌های برق ایران چقدر است؟

کدخبر : 27851

در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی نصب شده تولید برق در ایران ۹۳ هزارمگاوات است که ظرفیت عملی آن، حدود ۶۱ هزار و ۴۰۰ مگاوات برآورد می‌شود.

توان عملی نیروگاه‌های برق ایران چقدر است؟

به گزارش رواق، بر اساس آمار منتشر شده از پایگاه اطلاع‌رسانی برق، در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی نصب شده تولید برق در ایران ۹۳ هزارمگاوات با تولید سالانه ۳۸۰ میلیارد کیلووات ساعت است. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۸۳ درصد از این ظرفیت تولیدی،  مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است که به‌طور عمده، از گاز طبیعی برای تولید برق استفاده می‌کنند.

در این میان نیروگاه‌های برقابی نیز با ظرفیت ۱۲ هزار و ۱۴۴ مگاوات، بیش از ۱۳ درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین نیروگاه‌های تولید پراکنده با ظرفیت ۲۴۸۵ مگاوات، نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت ۱۱۴۱ مگاوات، نیروگاه اتمی با ظرفیت ۱۰۲۰ مگاوات و واحد‌های دیزلی نیز با ظرفیت ۴۰۸ مگاوات در مجموع سهم ۵ درصدی از ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند.

 قابل بیان است در حال حاضر ۶۲۹ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تامین ۹۴ درصد انرژی موردنیاز کشور را برعهده دارند. 

رشد ۲۸ درصدی مصرف برق و دردسرهای آن

روند کل مصرف برق ایران طی ۵ سال اخیر نشان می‌دهد مجموع مصرف سالانه از ۲۵۹ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۱۳۹۷، به ۳۳۳ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارت دیگر، تنها طی ۵ سال اخیر مصرف برق در ایران حدود ۲۸ درصد رشد کرده است. 

به صورت جزئی‌تر قابل بیان است به‌طور کلی ۳۶ درصد مصرف برق کشور توسط بخش صنعت و ۳۱ درصد آن توسط بخش خانگی انجام می‌شود. 

با توجه به اینکه ظرفیت نصب شده با میزان تولید واقعی، لزوما برابر نیست و راندمان تولید در نیروگاه‌های مختلف متفاوت است، با رشد شدید مصرف برق طی سال‌های اخیر،‌ در این بخش ناترازی‌هایی ایجاد شده که  خود را به صورت قطعی‌های پی‌درپی نشان داده است. 

آمارها نشان می‌دهد هرچند ظرفیت نصب شده تولید در ایران معادل ۹۳ هزار مگاوات است؛ اما در واقع ظرفیت عملی تولید برق، حدود ۶۱ هزار و ۴۰۰ مگاوات برآورد می‌شود. 

این درحالی است که در سال جاری، طی برخی از روزها، میزان مصرف برق در ساعات اوج بار به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسید. 

کارشناسان عنوان می‌کنند تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی، از کارآمدترین روش‌های بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید. این روش نه تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز بسیار موثر تلقی می‌شود. 

 

انتهای پیام/. 

 

 

ویدیوهای مرتبط
دیدگاه ها