صیانت از بازار بورس در دستور کار دولت
رئیس سازمان بورس در نشست هماندیشی با ناشران بزرگ بازار توضیحاتی در خصوص چالشهای پیشروی بازار و اقداماتی که نهادهای بالادستی برای صیانت از بازار بورس در نظر دارند، ارائه کرد.
به گزارش رواق ، حجتالله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در نشست هماندیشی با ناشران بزرگ بازار سرمایه که صبح هفتم آبان ماه برگزار شد، از تمرکز مدیران ارشد دولت بر توسعه بازار سرمایه و مدیریت چالشهای آن خبر داد. وی در این نشست که به میزبانی بورس تهران برگزار شد، درباره راهبردهای جدید سازمان برای حفظ ثبات بازار و جلوگیری از بیشواکنشی به چالشهای اقتصادی صحبت کرد.
اقدامات سازمان بورس برای حفظ ثبات بازار
صیدی به اثرات ریسکهای سیستماتیک و موانع موجود در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: « تجربه نشان داده حتی در بدترین شرایط نیز بنگاهها و صنایع تولیدی و خدماتی فعال باقی ماندهاند. او تاکید کرد که نباید به نگرانیها دامن زده شود و لازم است در تصمیمگیریها نسبت به نوسانات کوتاهمدت واکنش افراطی نشان ندهیم». رئیس سازمان بورس همچنین برای ترسیم رفتار مطلوب فعالان بازار سرمایه از ضربالمثلی فارسی استفاده کرد و گفت: « بازار سرمایه و حتی کسب و کارها نباید با یک غوره سردیشان شود و با یک مویز گرمی، مخصوصا در بازار اوراق بهادار که اطلاعات کاملا شفاف و دسترس است، نباید با بیشواکنشی نسبت به مسائل مواجه باشیم».
صیدی درباره اقدامات اخیر برای حفظ ثبات بازار سرمایه توضیح داد که جلسات متعددی از هفته گذشته با هدف تدوین راهبردهای موثر برگزار شده است. پیشتر نیز خبرهایی در خصوص رونمایی از بسته صیانت از بازار بورس توسط شادا، پایگاه اطلاع رسانی وزارت اقتصاد، منتشر شده بود. بخش اول این بسته پیشنهادی 4 بند دارد:
۱- با توجه به اهمیت عوامل بنیادی اثرگذار بر سهام شرکتها، ناشران برنامههای خود برای بهبود سودآوری شرکتهای زیرمجموعه در باقیمانده سال را به سازمان ارائه داده و در سامانه کدال منتشر کنند، به نحوی که عملکرد شرکتها در نیمهی دوم سال، بهبود قابل ملاحظهای نسبت به نیمهی اول داشته باشد.
۲- ناشران بزرگ اقدامهای عملی و جدی برای حفظ ارزش ذاتی سهام شرکتهای زیرمجموعه و گروه خود به عمل آورند.
۳- نهادهای مالی دارای صندوقهای درآمد ثابت، نسبت به افزایش سهم سهام در پرتفوی خود بر اساس رویههای تعریفشده اقدام کنند. در این خصوص، با توجه به لزوم کاهش وزن سپردههای بانکی، منابع آزاد شده نیز زمینهی حمایت از سهام ارزنده را فراهم میکند.
۴- مسائل و محدودیتهای اثرگذار بر سودآوری شرکتها مانند قطعی برق و گاز، مسائل مالیاتی، حقوق دولتی، قیمت مواد اولیه و خوراک و نظایر آن، بهویژه موارد باقیمانده در لایحه بودجه بهصورت مشترک توسط ناشران و سازمان پیگیری شود.
به نظر میرسد با توجه به جلسات متعددی که سازمان بورس با سایر نهادهای اقتصادی به جهت رفع مشکلات بازار سرمایه برگزار کرده است، در ماههای آتی بندهای تکمیلی دیگری به این بسته افزوده شود.
پیشتر نیز در جلسه پنجم آبان ماه که با حضور رئیس سازمان بورس، وزیر اقتصاد و معاون اول رئیس جمهور برگزار شده بود. در این جلسه نیز معاون اول رئیس جمهور تاکید داشت که راهبرد ثبات بازار سرمایه، راهبرد اصولی دولت است اما به صورت دستوری قابل اجرا نیست و باید برنامهریزی مناسب با سایر نهادهای پولی و مالی برای آن صورت گیرد.
همکاری دولت و مجلس برای حل چالشهای بازار سرمایه
صیدی همچنین از حمایت و همکاری مدیران ارشد دولت برای توسعه بازار سرمایه خبر داد. وی افزود که در جلسهای با رئیسجمهور و وزیر اقتصاد و مشاور عالی رئیسجمهوری، مسائل بنیادین بازار بررسی و دستورات جدیدی برای رفع چالشها ارائه شد. وی همچنین با اشاره به جلسات مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که پیگیری مسائل بودجهای بازار در جریان است و نمایندگان مجلس نیز در این حوزه بسیار همراهی میکنند.
از دیگر موضوعات مهم در این نشست، مشکلات ناشی از ناترازی انرژی به ویژه کمبود گاز در زمستان بود. صیدی اعلام کرد که سازمان بورس در تلاش است تا از هماکنون برنامهریزیهای لازم برای رفع این مشکل را با هماهنگی دستگاههای مسئول و وزارتخانههای صمت و نفت انجام دهد. همچنین مقرر شده است که بازدیدهایی از صنایعی که به دلیل کمبود انرژی با چالش مواجه هستند، صورت گیرد.
او از ناشران و فعالان بازار سرمایه خواست تا برای توسعه فعالیتهای خود اقدامات موثرتری انجام دهند و تاکید کرد که سازمان بورس نیز در حال برنامهریزی برای پذیرش و عرضه صنایع بزرگ فعال در اقتصاد ایران در بازار سرمایه است.
در ادامه نشست، مدیران ارشد نهادهای مالی و ناشران بزرگ بازار سرمایه به بیان دغدغهها و پیشنهادهای خود برای بهبود شرایط بازار پرداختند و از برنامههای سازمان بورس حمایت کردند.
انتهای پیام/.