نرخ بهره بین‌بانکی به ۲۳.۷۲ درصد رسید/ التهاب نرخ بهره فروکش می‌کند؟

کدخبر : 25686

نرخ بهره بازار بین‌بانکی در هفته منتهی به ۹ آبان ۱۴۰۳ به ۲۳.۷۲ درصد رسید. این نرخ در هفته گذشته معادل ۲۳.۷۶ درصد بود.

نرخ بهره بین‌بانکی به ۲۳.۷۲ درصد رسید/ التهاب نرخ بهره فروکش می‌کند؟

به گزارش رواق ، نرخ بهره بازار بین‌بانکی در هفته منتهی به ۹ آبان ۱۴۰۳ به ۲۳.۷۲ درصد رسید. این نرخ در هفته گذشته معادل ۲۳.۷۶ درصد بود.

بررسی‌ آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ بهره از ابتدای سال از حدود ۲۳.۵ درصد افزایش یافته و به محدوده ۲۳.۷ درصد رسیده است. زمانی نرخ بهره افزایش می‌یابد که تقاضای منابع مورد مبادله، بیش از عرضه آن باشد.

به همین ترتیب متقاضیان حاضرند مبالغ بالاتری در قبال به دست آوردن منابع مورد نظر خود خرج کنند و نرخ بهره افزایش می‌یابد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در هفته گذشته، بالاترین نرخ بهره در سال جاری معادل ۲۳.۷۶ درصد رقم خورده است.

در مقابل طی هفته منتهی به ۹ آبان، التهاب این نرخ فروکش کرد و به ۲۳.۷۲ درصد رسید، عددی که در هفته منتهی به ۲۵ مهر ماه نیز به ثبت رسیده بود.

بانک‌ها همانند اشخاص حقیقی، می‌توانند از یکدیگر منابع مالی استقراض کنند و در ازای آن نرخ بهره مشخصی بپردازند. این نرخ بهره که به عنوان نرخ بهره بین بانکی شناخته می‌شود، مهم‌ترین بهره در اقتصاد به شمار می‌رود.

بانک مرکزی برای کنترل این نرخ، از ابزارهای مختلفی مانند اعتباردهی قاعده‌مند و عملیات بازار باز استفاده می‌کند تا بهره بین‌بانکی در کانال مد نظر سیاست‌گذار پولی حرکت کند. در حال حاضر این نرخ در کانال ۲۳ تا ۲۴ درصد تعیین شده است.

نرخ بهره در نیمه دوم سال بالا می‌رود؟

با توجه به اینکه بازارها در ایران همواره دچار محدودیت تامین مالی با نقدینگی هستند، بنظر می‌رسد با نزدیک شدن به پایان سال و بستن حساب‌های سالانه، این نرخ فراتر از عدد کنونی رقم بخورد.

این درحالی است که رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نیز در خصوص بالا بودن نرخ بهره و لزوم کاهش آن، توافق کافی دارند.

در ادبیات اقتصادی هرچند افزایش نرخ بهره به منزله ترمزی برای کنترل تورم معرفی می‌شود اما کارشناسان بیان می‌کنند این قاعده در زمان نرخ‌های تورم بالا، برقرار نخواهد بود. یکی از دلایل این موضوع آن است که نرخ بهره‌های بالا، در بلندمدت نه تنها نمی‌توانند تورم را کنترل کنند بلکه با آثار رکودی خود، به رکود تورمی دامن خواهد زد.

انتهای پیام/.

ویدیوهای مرتبط
دیدگاه ها