کاهش ۴۳ درصدی ذخایر گازوئیل/ اولویت تأمین پایدار سوخت در فصل سرما
در شرایطی که ذخایر گازوئیل و نفتکوره در نیروگاهها به طور قابلتوجهی کاهش یافته و نگرانیها درباره تأمین سوخت نیروگاهی برای زمستان پیشرو افزایش یافته است، به نظر میرسد نیاز به برنامهریزی دقیق و استراتژیک در حوزه سوخت و انرژی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
به گزارش رواق ، وزیر نفت، محسن پاکنژاد عنوان کرده است که ذخایر گازوئیل نیروگاهها، در شهریور ماه ۱۴۰۳ با ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته تحویل دولت جدید شده است.
در همین راستا، وی اظهار کرده که برای افزایش تولید پالایشگاهها در حوزه سوخت گازوئیل، تمهیداتی اندیشیده شده است تا بتوان کاهش ذخایر را در این مقطع زمانی جبران کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی، کرامت ویسکرمی نیز، در این خصوص هفته گذشته اقدام به ارائه دادههایی کرد.
بر اساس این دادهها، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها در شهریور امسال، نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۴۳ درصد کمتر شده است. همچنین سطح ذخایر نفتکوره نیروگاهها در این مدت زمانی، ۲۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
به همین ترتیب در مجموع سطح ذخیره سوخت مایع در نیروگاهها در ابتدای شهریور ۱۴۰۳، نسبت به شهریور سال گذشته بیش از ۳۶ درصد کاهش داشته است.
کاهش ۰.۹ میلیارد لیتری ذخیره گازوئیل در شهریور ۱۴۰۳
برخی از رسانهها، کاهش ذخایر گازوئیل را به عنوان اشتباه دولت سیزدهم تلقی کرده و به دفاع از کارنامه دولت سیزدهم در این حوزه پرداختهاند. این رسانهها، سخنان وزیر نفت در این رابطه را به عنوان بهانهای برای توجیه عملکرد ضعیف خود از زمان تحویل مقام خود معرفی کردهاند.
در این خصوص، خبرگزاری فرهیختگان به ارائه آماری پرداخته که بر اساس آن، ذخایر گازوئیل از شهریور ۱۴۰۰ با ۱.۶۸ میلیارد لیتر، به ۲.۷ میلیارد لیتر در شهریور ۱۴۰۲ رسیده است.
در نهایت نیز آمار ذخایر شهریور امسال حاکی از ذخیره ۱.۸ میلیارد لیتر گازوئیل هستند که کاهش قابل توجهی نسبت به ماه مشابه در سال ۱۴۰۲ را تجربه کرده است.
۱.۳ میلیارد لیتر گازوئیل در بورس بینالمللی انرژی عرضه شده است
امروز، در همین راستا گزارشی از شبکه اطلاعرسانی نفت منتشر شد که نشان میدهد شرکت پالایش نفت آبادان به عنوان تنها پالایشگاه دولتی کشور، طی ماههای تیر و مرداد، عرضههای مستمر و پر حجم گازوئیل در رینگ بینالملل بورس انرژی داشته است.
گزارش پایگاه اینترنتی بورس انرژی حاکی از آن است که مجموع ۱۲ عرضه بزرگ گازوئیل در این دو ماه، بیش از ۱.۳ میلیارد لیتر بوده است!
قابل توجه است که ذخیره گازوئیل برای کشور حتی از ذخایر مازوت نیز برای نیروگاهها اهمیت بیشتری در فصل سرما دارد. دلیل این موضوع نیز آن است که مازوت، تنها برای جبران محدودیتهای گازی در ۱۴ نیروگاه بخار کشور تخصیص مییابد.
این در حالی است که بیش از ۱۳۰ نیروگاه بزرگ کشور که گازی یا دارای سیکل ترکیبی هستند، در صورت محدودیت سوخترسانی باید از گازوئیل به عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.
در شرایطی که ذخایر گازوئیل و نفتکوره در نیروگاهها به طور قابلتوجهی کاهش یافته و نگرانیها درباره تأمین سوخت نیروگاهی برای زمستان پیشرو افزایش یافته است، به نظر میرسد نیاز به برنامهریزی دقیق و استراتژیک در حوزه سوخت و انرژی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
اگرچه عرضههای بینالمللی گازوئیل در بورس انرژی میتواند به عنوان یک فرصت اقتصادی در شرایط عادی ارزشمند باشد، اما با نزدیک شدن به فصل سرما، اولویتبندی ذخایر داخلی و مدیریت سوخت نیروگاهها باید در صدر برنامههای دولت قرار گیرد.
انتهای پیام/.