تصویب افزایش سرمایه بانکهای دولتی/ منابع آن چگونه تامین میشود؟
دیوان محاسبات اعلام کرد که با پیگیریهای این سازمان، هیئت وزیران، افزایش سرمایه بانکهای دولتی را تصویب کرد.
به گزارش رواق ، دیوان محاسبات اعلام کرد که با پیگیریهای این سازمان، هیئت وزیران، افزایش سرمایه بانکهای دولتی را تصویب کرد.
هشتم آبان ماه امسال، تصویبنامه افزایش سرمایه بانکهای دولتی چگونگی تامین منابع مورد نیاز برای اجرای این برنامه از سوی معاون اول رئیس جمهور، به وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بانک مرکزی ابلاغ شد.
بر اساس این مصوبه، بانکهای دولتی ملزم هستند از ناحیه آورده نقدی، انتشار اوراق، مطالبات وصول شده، تجدید ارزیابی داراییها یا از محل سود انباشته، سرمایه خود را افزایش دهند.
همچنین دولت میتواند برای تامین منابع مالی مورد نیاز، بدهی بانکهای دولتی به بانک مرکزی را، به بدهی خود به بانک مرکزی تبدیل کند. از سوی دیگر، فروش اموال و داراییهای دولتی، سهام دولت در شرکتها، استفاده از سود خالص بانک مرکزی یا دریافت اقساط وامهای قبلی از حساب ذخیره ارزی، روشهای دیگر تامین منابع مورد نیاز برای کفایت سرمایه بانکها تعیین شده است.
بر اساس برنامه هفتم، کفایت سرمایه بانکهای دولتی تا پایان برنامه باید ۸ درصد باشد. به همین ترتیب، کفایت سرمایه این بانکها در پایان سال ۱۴۰۴ باید به ۵ درصد، در ۱۴۰۵ به ۶ درصد، ۱۴۰۶ به ۷ درصد و در ۱۴۰۷ به ۸ درصد برسد.
در ماده ۲ این مصوبه، میزان منابع لازم برای اجرای این قانون در اولین سال برنامه معادل ۲۰۰ همت، سال دوم ۲۱۵.۵ همت، سال سوم ۲۳۳.۵ همت و سال چهارم ۲۸۵.۵ همت برآورد شده که در نهایت به ۹۳۴.۵ همت میرسد.
انتهای پیام/.