جلوگیری از خروج 2.5 میلیون ارز سالیانه با تولید جوهر خودکار
سالیانه ۲ و نیم میلیون دلار ارز برای واردات جوهر خودکار اختصاص مییابد که با داخلی سازی آن میتوانیم از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
محمد امین مقصودی دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: برای نخستین بار توانستیم جوهر خودکار را در کشور تولید کنیم و هم اکنون هفتمین کشور دارای دانش فنی تولید جوهر خودکار در دنیا هستیم.
وی افزود: جوهر تولید شده، نانو آنتی باکتریال است و از ذرات نانو در آن استفاده شده است ضمن اینکه جوهر خودکار تولید شده، خاصیت ضد باکتریایی دارد و میتواند نیاز صنایع را بر طرف کند. مقصودی گفت: برای دستیابی به دانش فنی تولید جوهر خودکار، دو سال کار تحقیقاتی انجام شده است.
مقصودی ادامه داد: جوهر خودکار تولید شده، از لحاظ قیمتی ۲۵ درصد از نمونههای هندی که هم اکنون در کشور استفاده میشود ارزانتر است، از نظر کیفیت هم کاملا با مشابه وارداتی برابری میکند.
وی گفت: سالانه ۴۰۰ میلیون عدد خودکار در کشور مصرف میشود که برای این تعداد، ۲۵۰ تن جوهر وارد میشود، در گذشته همه نیاز کشور به خودکار (همه اجزای خودکار) وارداتی بود، اما در چند سال اخیر، تولیدکنندگان داخلی توانستند نیمی از نیاز کشور به خودکار را خودشان تولید کنند.
مقصودی افزود: سالیانه ۲ و نیم میلیون دلار ارز برای واردات جوهر خودکار اختصاص مییابد که با داخلی سازی آن میتوانیم از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
وی افزود: ۱۲ مواد در تولید جوهر خودکار نقش دارد که همه مواد مورد نیاز در داخل کشور تولید میشود به غیر از یک مورد که مربوط به صنایع شیمیایی بالادستی است و وارداتی است همچنین سرمایه اولیه برای شروع تولید ۳ تا ۴ میلیارد تومان است که در ازای ۲ و نیم میلیون دلار ارزی که سالانه از کشور خارج میشود خیلی ناچیز است.
مقصودی گفت: در صورت بومی شدن این محصول، به راحتی میتوان آن را صادر کرد، زیرا قیمت تمام شده محصول از نمونههای چینی و هندی ارزانتر است بنابراین میتواند به راحتی با کشورهای تولید کننده جوهر خودکار رقابت کند.
وی ادامه داد: ۸۵ درصد مواد اولیه مرکبهای چاپ، وارداتی است و عمده مشکلات تولید مرکبهای چاپ، به قوانین دست و پاگیر ۲۰ تا ۳۰ سال پیش بر میگردد که باید بازنگری شود بنابراین حمایت متولیان مربوط را میطلبد.
وی همچنین برای تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) هم با بیان اینکه در دانشگاهها، نخبههای زیادی هستند که توان تولید خیلی از کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کشور را دارند گفت: اگر سامانه قوی طراحی شود که نیاز صنعت و کالاها و مواد اولیه وارداتی در آن قرار داده شود، در صورتیکه نخبگان و دانشجویان با استعداد به این سامانه دسترسی داشته باشند میتوانند سراغ تولید نیازهای کشور بروند.
منبع: صداوسیما