معاملات ثبتنشده در مراجع قانونی معتبر نیستند
از زمان اجرای قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول، باید تمامی معاملات در سامانه مربوطه به ثبت برسد. در غیر این صورت، اسناد این اموال در محاکم مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
به گزارش رواق ، از ابتدای اجرای قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول، حدود ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار سند رسمی تاکنون به ثبت رسیده است.
این قانون، از ۱۳ خرداد ماه ابلاغ شده و بر اساس آن، تکالیفی بر عهده سازمان اسناد رسمی و تکالیفی بر عهده مردم گذاشته شده است.
صفدر کشاورز، معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این زمینه عنوان کرد: ساماندهی نقل و انتقال اموال غیرمنقول در کشور از جمله اهداف این قانون است. قانونگذار پیشبینی کرده است که همه اموال غیرمنقول سند رسمی داشته باشند.
مطابق ماده ۱۰ این قانون، ظرف یک سال سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باید سامانهای را با عنوان سامانه اسناد عادی راهاندازی کند. بر این اساس پس از یک سال از فعالیت این سامانه، هرگونه معامله اسناد عادی امکانپذیر نخواهد بود.
به گفته کشاورز، تسهیل صدور اسناد مالکیت از دیگر اهداف اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول است.
پیش از این بر اساس قوانین برای اراضی کشاورزی زیر حد نصاب، امکان صدور سند مالکیت وجود نداشت. اکنون با برطرف شدن این موانع، امکان صدور سند مالکیت برای اراضی مذکور فراهم شده است.
با توجه به اینکه رنگ اسناد رسمی بعد از اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات با قبل تفاوت دارد، هرگونه معاملات این اسناد باید در سامانه ثبت و به صورت رسمی باشد. در غیر این صورت اسناد مذکور در محاکم مورد پذیرش نخواهد بود.
اسناد رسمی رتبهبندی میشوند
کشاورز در خصوص رتبهبندی دفتر اسناد رسمی گفت: مطابق ماده ۵۸ آییننامه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، این سازمان باید دفاتر اسناد رسمی را از نظر عملکرد رتبهبندی کند.
به گفته وی، رضایتمندی مراجعان، تخلفات انتظامی، انضباط اداری، برخورد شایسته با ارباب رجوع و همچنین رعایت قوانین از جمله شاخصهای رتبهبندی دفاتر اسناد رسمی است.
انتهای پیام/.