جهان چند تریلیون دلار از تغییرات اقلیمی خسارت دیده است؟
مطالعات جدید اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) نشان میدهد که رویدادهای شدید آبوهوایی، طی یک دهه گذشته به اقتصاد جهانی بیش از ۲ تریلیون دلار خسارت وارد کرده است.
مطالعات آماری انجامشده از ۴ هزار رویداد مرتبط با تغییرات اقلیمی، شامل سیلابهای ناگهانی، طوفانها، خشکسالیهای طولانیمدت و امواج گرمایی، نشان میدهد که خسارات اقتصادی در سالهای اخیر افزایش یافته و در دو سال اخیر به ۴۵۱ میلیارد دلار رسیده است. این روند افزایشی، بهویژه از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، بهطور مستمر قابلمشاهده بوده و در سال ۲۰۱۷، فصل طوفانی فعال در آمریکای شمالی موجب افزایش چشمگیری در خسارات شد.
ایالات متحده بیشترین خسارت را با رقمی معادل ۹۳۵ میلیارد دلار در طی ۱۰ سال گذشته تجربه کرده است. این کشور به دلیل وقوع طوفانها و رویدادهای شدید آبوهوایی مانند سیلهای گسترده و آتشسوزیهای جنگلی، متحمل هزینههای سنگینی شده است.
چین در رتبه دوم قرار داشته و با خسارات ۲۶۸ میلیارد دلاری مواجه شده است. این کشور نیز تحت تاثیر سیلابها و خشکسالیهای مداوم قرار داشته که بر تولیدات کشاورزی و مناطق مسکونی تاثیر زیادی گذاشته است.
هند با ۱۱۲ میلیارد دلار خسارت، رتبه سوم را در این زمینه دارد. این کشور به دلیل خشکسالیهای شدید، سیلهای فصلی و افزایش دما آسیبپذیر است.
به گفتهی ایلان نوی، اقتصاددان متخصص بلایای طبیعی، خسارات مالی محاسبهشده بیشتر در کشورهای با درآمد بالا و دارای داراییهای قابل توجه ثبت شده است. اما در کشورهای کمدرآمد و آسیبپذیر، تأثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی بر معیشت و زیرساختها شدیدتر است. در حالی که کشورهای ثروتمند توانایی و منابع لازم برای بازسازی و بازیابی پس از بلایا را دارند، کشورهای فقیرتر با مشکلات بلندمدتتری روبرو هستند.